Hrvatska

ŠEF SABORA: Josip Leko u Ludbregu pozvao narodnu i crkvenu vlast na zajedništvo i suradnju

'Hrvatska je kroz vjekove bila najjača kada su predstavnici narodne i crkvene vlasti koračali zajedno prema zajedničkim ciljevima.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, koji je danas nazočio misi u Zavjetnoj kapeli Hrvatskog sabora u ludbreškom svetištu Predragocjene Krvi kristove, prije misnoga slavlja pozvao je narodnu i crkvenu vlast na zajedništvo i suradnju za nepredniju i stabilniju Hrvatsku.

Obračajući se okupljenim vjernicima na svetkovini, predsjednik Sabora Leko je podsjetio da je prije 20 godina polaganjem temeljnog kamena ispunjen zavjet Hrvatskog sabora iz 1739. godine o izgradnji najvažnijeg hrvatskog svetišta, u kojem hrvatski i drugi vjernici traže i pronalaze nadu u oporavak.

"Zbog čega je ovo mjesto toliko posebno, izvorište tolike snage? Svetište je mjesto izgradnja jedinstva i povezanosti s narodom. Hrvatska je kroz vjekove bila najjača kada su predstavnici narodne i crkvene vlasti koračali zajedno prema zajedničkim ciljevima. Tada je Hrvatska rasla. Svatko je pridonosio da zemlja ide prema naprijed", rekao je.

Leko je ocijenio da je Hrvatska danas duboko podijeljena zemlja i podijeljeno društvo.

"Razlozi su dvojaki, ekonomski i svjetonazorski. Prisjetimo se onog duha zajedništva i optimizma prije 20 godina kada je ispunjen zavjet Hrvatskog sabora. Nadamo se da snaga duha i snaga zajedništva iz tog vremena neće biti zaboravljena. S ovog mjesta pozivam na suradnju, toleranciju i dijalog kako bi dragu Domovinu pokrenuli prema napretku i stabilnosti", rekao je Leko.

Predsjednik Hrvatskog sabora naglasio je da "svatko od nas ima odgovornost za izgradnju zajedništva, svatko u svom području rada nosi odgovornost za stanje u društvu".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vlada, vlast, crkva, josip leko