Crna kronika

UHIĆENJA: Udar na mafiju: U tijeku akcija 'Global', provode je policije devet država

Akcija kodnog naziva 'Global' u nedjelju je započeta i na području Slovenije a surađuju i policije Hrvatske, Crne Gore, Mađarske Češke, Nizozemske, Danske i Švedske.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Policija na području Bosne i Hercegovine u nedjelju je provela veliku akciju usmjerenu na suzbijanje mreže krijumčara droge, a ta je operacija izvedena u suradnji s policijama još osam država uključujući Hrvatsku, potvrđeno je tijekom dana iz ministastva unutarnjih poslova Republike Srpske koje je koordiniralo pretrage i uhićenja na tertoriju BiH.

Kako je pojašnjeno, akcija koja se provodi pod nadzorom državnog odvjetništva BiH usmjerena je protiv organizirane skupine s područja Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Njezini pripadnici sumnjiče se za organiziranje krujumčarenja kokaina iz Nizozemske i Danske prema zemljama srednje i istočne Europe.

Istim krijumčarskim kanalima ta je kriminalna skupina krijumčarila marihuanu iz Crne Gore, preko Bosne i Hercegovine i Slovenije prema zemljama zapadne Europe.

Akcija kodnog naziva "Global" u nedjelju se započeta i na području Slovenije a surađuju i policije Hrvatske, Crne Gore, Mađarske Češke, Nizozemske, Danske i Švedske.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bih, regija, uhićenja, policija, mafija