A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/SMAKNUCE%20NOVINARA-CNN.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Američke tajne službe potvrdile: Video odrubljivanja glave autentičan je | Politika+
Svijet

BRUTALNO UBOJSTVO: Američke tajne službe potvrdile: Video odrubljivanja glave autentičan je

Američke obavještajne službe danas su potvrdile da je video autentičan, prenosi New York Times.

FOTO: CNN
Piše: PolitikaPlus

Američke obavještajne službe danas su potvrdile da je video autentičan, prenosi New York Times.
Pozivam svoje prijatelje, obitelj i voljene da ustanu protiv pravih ubojica, američke vlade, a ono što će mi se dogoditi samo je rezultat njihove samodopadnosti i kriminalnosti – u videu kaže Foley.U videu s nazivom Poruka SAD-u prikazan je još jedan američki novinar Steven Sotloff, koji je također nestao. Foley je u Siriji nestao u studenom 2012., dok je Sotloff nestao u srpnju 2013. godine, piše Reuters.


ISIL na snimci upozorava SAD kako je ovo odrubljivanje glave odmazda za zračne napade na njih u Iraku te su zaprijetili kako će i Steven Sotloff također ostati bez glave ako s napadima ne prestanu. Život ovog američkog državljanina ovisi o tvojoj idućoj odluci, Obama – kaže maskirani čovjek u videu.


Pretpostavlja se da je islamist koji je pogubio Foleya britanski državljanin, a britanski ministar vanjskih poslova Philip Hammond rekao je kako ih ta činjenica veoma uznemirava.


Sve upućuje na to da je video autentičan. Vrlo smo zabrinuti zbog očite činjenice da je riječ o Britancu i provodimo hitnu istragu kako bismo identificirali čovjeka sa snimke – rekao je Hammond dodavši kako to ne iznenađuje jer je poznata činjenica da se znatan broj Britanaca bori u Siriji i Iraku na strani ISIL-a.

 

Njegova majka Diane na facebooku je ostavila poruku: "Nikada nismo bili više ponosni na Jima. Dao je život pokušavajući pokazati svijetu patnje sirijskog naroda. Otmičare molimo da poštede živote drugih talaca. Kao i Jim, i oni su nedužni. Oni nemaju kontrolu nad američkom politikom u Siriji, Iraku ili bilo gdje drugdje u svijetu".Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ubojstvo, sad, novinar