Regija

NJEGOVA IMOVINA: Milorad Dodik političar, kućevlasnik i poljoprivrednik 'težak' 1,5 milijun eura

No život mu, kao i drugim građanima opterećuju krediti.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji se kandidira na listopadskim izborima u BiH prijavio je imovinu vrijednu gotovo 1,5 milijun eura što uključuje tri stana i dvije kuće, prenosi u srijedu sarajevski "Dnevni avaz".

Prema izbornom zakonu, svi kandidati dužni su podatke o imovini dostaviti središnjem izbornom povjerenstvu, no to gotovo da nema nikakvog stvarnog značaja jer ih nitko ne provjerava.

Rok za prijavu imovine istječe za tri dana, ali je Dodik svoju već prijavio navodeći da je ukupno vrijedna 2,8 milijuna konvertibilnih maraka ili 1,432 milijuna eura.

Aktualni predsjednik RS-a, poznat po zagovaranju otcjepljenja tog entiteta od BiH u Beogradu posjeduje kuću vrijednu 869 tisuća eura koju iznajmljuje, čime godišnje zaradi 50 tisuća eura.

Uz to je ima i kuću u Laktašima kod Banja Luke vrijednu 150.000 eura te još dva stana u Srbiji i jedan u Laktašima.

Od pokretnina, kako tvrdi, posjeduje automobil proizveden 2006. godine vrijedan oko 20.000 eura.

Uz to što se bavi politikom, pa na ime plaće predsjednika entiteta godišnje zaradi oko 24 tisuće eura ili oko dvije tisuće eura mjesečno, Dodik po svemu sudeći vrijedno radi i kao poljoprivrednik jer je od te djelatnosti 2013. zaradio 50 tisuća eura.

No život mu, kao i drugim građanima opterećuju krediti. Povjerenstvu je tako dostavio podatak da ima kredit od oko 500 tisuća eura podignut kod privatne Pavlović banke.

Dalo bi se zaključiti kako predsjednik RS ima financijskih poteškoća, jer mu je otplata tog kredita reprogramirana na 20 godina.

Dodikova supruga Snježana prijavila je imovinu od 109 tisuća eura, a sin Igor koji s njima živi suvlasništvo u tvrtki "Eco fruit" koja se bavi poljoprivredom.

Nije naveo vrijednost svog udjela, ali u imovinskoj kartici iz 2010. piše da iznosi 1,32 milijuna eura.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bih, imovina, milorad dodik