A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gradnja-500.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Negativni trendovi: Nastavak pada cijena nekretnina u Hrvatskoj | Politika+
Mojbiz

CIJENE NEKRETNINA: Negativni trendovi: Nastavak pada cijena nekretnina u Hrvatskoj

Prema podacima Crozille, prosječna tražena cijena kuća tijekom srpnja na mjesečnoj je razini pala za 2,9 posto, a cijene stanova za 1,5 posto.

Piše: PolitikaPlus

Tijekom srpnja cijene nekretnina u Hrvatskoj nastavile su padajući trend iz prethodnih mjeseci, objavio je specijalizirani portal Crozilla.com.

 

Prema podacima Crozille, prosječna tražena cijena kuća tijekom srpnja na mjesečnoj je razini pala za 2,9 posto, a cijene stanova za 1,5 posto. Cijene građevinskih zemljišta istovremeno su u prosjeku pale 2,7 posto premda su u većini županija uz more porasle.

 

Ljetno razdoblje prošlih je godina znalo donijeti rast cijena stanova u gradovima uz more, no tijekom ovogodišnjeg srpnja to nije bilo tako te su cijene stanova na mjesečnoj razini u srpnju pale 1,5 posto, a na godišnjoj 2,6 posto.

 

Najviše su pri tome pale cijene stanova na području Šibenika i to 7,4 posto na godišnjoj i 6,5 posto na mjesečnoj razini, uz prosječnu traženu cijenu kvadratnog metra od 1.358 eura. U odnosu na lipanj, splitskim je stanovima cijena porasla za oko 0,4 posto, a za jedna se metar kvadratni u prosjeku tražilo 2.070 eura. Nešto povoljniji bili su stanovi u Zadru, a na portalu Crozilla.com u prosjeku su oglašavani po cijeni od 1.931 euro po kvadratnom metru, što je 0,5 posto manje nego u mjesecu prije.

 

Zagrebačkim je stanovima prosječna tražena cijena pala za 0,5 posto, pa je tijekom srpnja iznosila 1.529 eura po kvadratu. U Rijeci su tražene cijene u odnosu na lipanj pale 0,3 posto, a za kvadratni metar u prosjeku se na portalu Crozilla.com tražilo 1.379 eura.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatska, kuće, stanovi, nekretnine