A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/policija-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dubrovčanin koji je bio u bolnici zbog ozljeda nakon izlaska uhićen zbog napada na policiju | Politika+
Crna kronika

SREDSTVA PRISILE: Dubrovčanin koji je bio u bolnici zbog ozljeda nakon izlaska uhićen zbog napada na policiju

Žeravičin odvjetnik, Krešimir Škarica, kazao je da se radi o slučaju u kome je policija prekoračila ovlasti i upotrijebila silu te najavio tužbu protiv policajaca

Piše: p/h

Slučaj dubrovačkog medicinskog tehničara Antuna Žeravice, koji će danas završiti kod pritvorskog nadzornika zbog optužbi da je prilikom uhićenja ozlijedio dvojicu policajaca, mogao bi imati dvostruki sudski epilog, jer je i njegov odvjetnik najavio tužbu protiv policije.

 

Žeravičin odvjetnik, Krešimir Škarica, kazao je da se radi o slučaju u kome je policija prekoračila ovlasti i upotrijebila silu te najavio tužbu protiv policajaca. Istovremeno dubrovačka policija izvijestila je da je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 37-godišnjeg Žeravicu osumnjičila za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi. Ističu da je u četvrtak oko 3.10 sati, na dubrovačkom Stradunu, Žeravica počeo vrijeđati dvojicu policajaca te im odbio dati dokumente kada su pokušali provjeriti njegov identitet.

 

Unatoč upozorenju, nastavio je s činjenjem prekršaja, pa je uhićen. Budući se opirao uhićenju "pružajući aktivni otpor", nad njim su, sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, uporabljena sredstva prisile, navodi se u službenom izvješću. Dodaju da je Žeravica pritom ozlijedio dvojicu policajaca - jednog udarivši iznad lijevog oka sredstvima za vezivanje koje mu je prethodno policijski službenik stavio na ruku, a drugog zatvorenom šakom u lice. Potom je pokušao i pobjeći, no policajci su ga ulovili i odveli u postaju, gdje mu je izmjereno više od promila alkohola u krvi.

 

Žeravica se tada požalio na zdravstveno stanje pa je odveden u dubrovačku bolnicu gdje je zadržan na promatranju, dok je za dvojicu policajaca utvrđeno da su lakše ozlijeđeni. U policiji kažu da je Žeravica liječničku pomoć ponovno zatražio kada je mu je, nakon puštanja iz bolnice, u petak rečeno da će biti predan pritvorskom nadzorniku, pa je na liječničkoj skrbi zadržan do danas.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

privođenje, policajci, bolnica, dubrovnik