A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/david-cameron-130.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

David Cameron za što čvršću politiku NATO-a prema Rusiji | Politika+
Svijet

PORUKA MOSKVI: David Cameron za što čvršću politiku NATO-a prema Rusiji

NATO treba razmotriti dugoročni odnos s Rusijom i osnažiti svoje kapacitete brzog reagiranja na svaku prijetnju

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

NATO treba razmotriti dugoročni odnos s Rusijom i osnažiti svoje kapacitete brzog reagiranja na svaku prijetnju, izjavio je u subotu britanski premijer David Cameron.

 

U pismu glavnom tajniku Sjevernoatlantskog saveza Andersu Foghu Rasmussenu i 27 čelnika ostalih članica Cameron je ocijenio da je neophodno da NATO u istočnoj Europi zadrži "snažnu" obrambenu nazočnost. "NATO također treba pojačati svoje specijalne postrojbe, kopnene, zračne i pomorske", stoji u Cameronovom pismu.

 

Britanski premijer, ističe AFP, želi iskoristiti summit NATO-a koji se za mjesec i pol održava u Newportu, u Walesu, za dogovor oko nove, strože politike prema Moskvi kako bi se dalo do znanja da se članice Saveza ne mogu zastrašiti.

 

"Svijet je 2014. nepredvidljiviji neko ikada prije", kazao je Cameron i podsjetio da se "na jugu proteže crta nestabilnosti od sjevera Afrike i Sahela do Sirije, Iraka i Bliskog istoka".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nato, premijer, David Cameron, rusija