A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dubrovnik-038.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dubrovnik: U srpnju 13 posto više turista, noćenja u porastu 9 posto | Politika+
Turizam

TURIZAM: Dubrovnik: U srpnju 13 posto više turista, noćenja u porastu 9 posto

Zabilježeno je 612.171 noćenje ili 9 posto više nego u srpnju prošle godine, izvijestili su danas iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dubrovnik se, kao jedan od hrvatskih gradova koji konstantno bilježe odlične turističke rezultate, može pohvaliti i porastima turističkog prometa u srpnju tijekom kojeg u Dubrovniku boravilo 149.396 turista, što je 13 posto više nego u istom prošlogodišnjem mjesecu.

Zabilježeno je 612.171 noćenje ili 9 posto više nego u srpnju prošle godine, izvijestili su danas iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

U svim oblicima smještaja u srpnju su ostvarenja povećanja noćenja, u hotelima od 3 posto, dok privatni smještaj bilježi 26 posto više noćenja.

Top-listu država ih kojih dolaze turisti u Dubrovnik i u srpnju predvode već tradicionalno gosti iz Velike Britanije sa 14,8 posto udjela u ukupnom broju dolazaka i čak 20 posto udjela u noćenjima.

Slijede gosti iz Norveške, Francuske, Švedske, Sjedinjenih Američkih Država, Australije, Njemačke, Rusije, Španjolske i Finske.

Od početka godine do kraja srpnja Dubrovnik bilježi 12 posto više dolazaka turista, bilo ih je ukupno 467.758. Ostvarenih 1.653 249 noćenja porast je za 9 posto u odnosu na istom razdoblju prošle godine. Listu gostiju predvode Britanci, slijede turisti iz SAD-a, Njemačke, Francuske i domaći turisti.

Početkom kolovoza u Dubrovniku boravi nešto više od dvadeset tisuća gostiju ili 4 posto više nego početkom prošlogodišnjeg kolovoza, a u dubrovačkoj Turističkoj zajednici očekuju odlična ostvarenja turističkog prometa do kraja godine kako gostiju na odmorima tako i u kongresnom segmentu ponude.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

turizam, dubrovnik