A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/francois-hollande-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hollande, Obama, Merkel, Cameron i Renzi za nove mjere protiv Rusije | Politika+
Svijet

ODLUČNO: Hollande, Obama, Merkel, Cameron i Renzi za nove mjere protiv Rusije

'Dok se na istoku Ukrajine nastavljaju borbe, francuski, američki, njemački, britanski i talijanski čelnik koji su se sastali tijekom dana, još jednom su istaknuli važnost pronalaženja rješenja za sadašnju krizu.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednici Francuske i SAD-a Francois Hollande i Barack Obama, te predsjednici vlada Njemačke Angela Merkel, Velike Britanije David Cameron i Italije Matteo Renzi "potvrdili su" u ponedjeljak da "kane donijeti nove mjere" protiv Rusije, s obzirom na događaje u Ukrajini, priopćilo je francusko predsjedništvo.

Dok se na istoku Ukrajine nastavljaju borbe, francuski, američki, njemački, britanski i talijanski čelnik koji su se sastali tijekom dana, "još jednom su istaknuli važnost pronalaženja rješenja za sadašnju krizu", rekao je isti izvor.

"Usprkos brojnim pozivima upućenim predsjedniku Vladimiru Putinu, izrazili su žaljenje što Rusija zapravo nije izvršila pritisak na separatiste i dovela ih za pregovarački stol niti je donijela konkretne mjere koje su se od nje očekivale kako bi osigurala nadzor rusko-ukrajinske granice", dodaje se u tekstu.

Usto su "istaknuli da će pozorno pratiti hoće li Rusija izravno vojno pomagati separatistima u borbama".

"Petero predsjednika država i vlada potvrdili su, uz takve uvjete, svoju nakanu da donesu nove mjere protiv Rusije", dodaje se u priopćenju.

Usto su "izrazili želju da ruski čelnici zauzmu kooperativan pristup u rješavanju ukrajinske krize" napominjući da će "i dalje biti spremni za nastavak suradnje s Moskvom".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rusija, ukrajina, italija, velika britanija, njemačka, francuska, SAD