A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kazaliste-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Plesne predstave 'Don Juan' izvest će se 23. srpnja u riječkome HNK | Politika+
Kultura

NAJAVA: Plesne predstave 'Don Juan' izvest će se 23. srpnja u riječkome HNK

Maša Kolar rekla je kako Don Juana vidi kao "fino obojen lik", koji dolazi u fantastične situacije koje ga iscrpljuju te ga dovode do nužnoga kraja.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Plesna predstava "Don Juan" u koreografiji Maše Kolar, rezultat koprodukcije HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke, Bitef teatra iz Beograda i Grada teatra Budve, premijerno će se u Rijeci izvesti 23. srpnja u sklopu Riječkih ljetnih noći, najavljeno je danas na konferenciji za novinare na pozornici riječkoga HNK.

Maša Kolar rekla je kako Don Juana vidi kao "fino obojen lik", koji dolazi u fantastične situacije koje ga iscrpljuju te ga dovode do nužnoga kraja. "Tip osoba Don Juana postoji kroz stoljeća i svi smo se mogli susresti s njim", dodala je. "On ne može pobjeći od sebe te je stalno gladan zadovoljiti svoje ljubavne potrebe", rekla je Kolar, govoreći o motivima kojima se vodila stvarajući predstavu.

Originalnu glazbu za predstavu skladali su zajedno Rundek Cargo Trio, to jest Isabel, Darko Rundek i Dušan Vranić Duco koji je i izvode uživo na sceni. Kostimografkinja je Petra Dančević, scenografkinja Jasmina Holbus, a oblikovatelj svjetla Nuno Salsinha.

Sudjeluju plesači Bitef dance kompanije Anja Ignjatović-Zagorac, Dejan Kolarov, Ivana Savić-Jaćić, Miloš Isailović i Ricardo Jorge Campos Freire, a predstava je praizvedena 17. srpnja u Budvi.

Maša Kolar rodila se u Zagrebu, gdje je završila Školu suvremenog plesa Ane Maletić. Diplomirala je na Vlaamse Dansacademie u Bruggeu u Belgiji. Nastupala je profesionalno kao plesačica u Zagrebu, Dresdenu, Kielu i Hannoveru. Predaje na nekoliko plesnih akademija i vodi plesne radionice diljem svijeta, a koreografirala je i producirala nekoliko plesnih predstava, među kojima je i baletna predstava riječkoga HNK "Za muškarca i ženu" za koju je koreografiju radila s Leom Mujićem.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hnk rijeka, predstava, don juan