Svijet

NOVI KRUG RAZGOVORA: Obama razgovarao s Merkel i Cameronom o novim sankcijama Rusiji

Oni su naglasili da Rusija snosi jasnu odgovornost u tome da onemogući separatistima u istočnoj Ukrajini pristup teškom naoružanju i ostaloj pomoći koja dolazi iz Rusije

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

 Američki predsjednik Barack Obama razgovarao je u petak s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i britanskim premijerom Davidom Cameronom o mogućoj potrebi novih sankcija Rusiji ako ona ne poduzme korake na smanjivanju napetosti situacije u Ukrajini, objavila je Bijela kuća.

 

"Slažući se oko nastavka napora u traženju diplomatskog rješenja postojeće krize, oni su ponovili svoju odlučnost da ostanu u bliskom kontaktu razmatrajući koje sljedeće korake možda treba poduzeti", objavila je Bijela kuća u vezi s Obaminim razgovorom s Angelom Merkel.

 

"Oni su naglasili da Rusija snosi jasnu odgovornost u tome da onemogući separatistima u istočnoj Ukrajini pristup teškom naoružanju i ostaloj pomoći koja dolazi iz Rusije", dodaje se u priopćenju.

 

U odvojenom pozivu Obama i Cameron "ponovili su potrebu poduzimanja daljnje akcije ako Rusija propusti poduzeti korake" da smanji napetosti u ukrajinskom sukobu, objavila je s tim u vezi Bijela kuća.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sad, njemačka, velika britanija, rusija, ukrajina