A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dubravka-vrgoc-104.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dubravka Vrgoč: ZKM je ucrtao Hrvatsku na kazališnu kartu Europe | Politika+
Kultura

ZADOVOLJNA: Dubravka Vrgoč: ZKM je ucrtao Hrvatsku na kazališnu kartu Europe

'ZKM u proteklih deset godina, od kazališne sezone 2004./2005., imao 67 premijera te 20 stranih i 24 domaće koprodukcije.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ravnateljica zagrebačkoga kazališta mladih (ZKM) Dubravka Vrgoč danas je na konferenciji za novinare istaknula kako je ZKM u proteklom desetogodišnjem razdoblju ucrtao zemljovid Hrvatske na kazališnu kartu Europe, ocijenivši kako je to kazalište uvijek ulazilo u dijalog sa svojim vremenom.

Dubravka Vrgoč, koja od 1. rujna odlazi na mjesto intendantice Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, svojem dosadašnjem kazalištu poželjela je u budućnosti još bolje rezultate, više uspjeha i nagrada, ali i napomenula da odlazi u "kazalište za koje ne zna kakvo će biti".

Podsjetila je da je ZKM u proteklih deset godina, od kazališne sezone 2004./2005., imao 67 premijera te 20 stranih i 24 domaće koprodukcije dok je s Akademijom dramske umjetnosti ostvarilo deset suradnji.

Vrgoč je istaknula da su u ZKM-u izvođeni tekstovi domaćih autora koji dramskim djelima reagiraju na probleme društva u kojem živimo te da je kazalište u proteklih deset godina bilo otvoreno prema svom gradu i svojim građanima.

"U okviru ciklusa Europsko kazalište u ZKM-u, koji je pokrenut 2006., gostovalo je 50 kazališta sa 63 predstave", rekla je Vrgoč.

Dodala je također da je kazalište bilo na 219 domaćih i inozemnih gostovanja. Gostovalo je u SAD-u, Čileu, Njemačkoj, Francuskoj, Belgiji, Švicarskoj, Rusiji, Austriji, Italiji, Finskoj, Češkoj, Bugarskoj, Litvi, Kostarici, Mađarskoj, Portugalu, Velikoj Britaniji, Rumunjskoj, Poljskoj, Slovačkoj i drugim zemljama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kazalište, dubravka vrgoč, zkm