Scena

POVRATAK NA SCENU: Monty Python se vraća nakon više od trideset godina

Oduševljen sam i ponosan što mogu najaviti da će biti prilično prljavo, rekao je Eric Idle.

FOTO: komedija.hr
Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Mrtva papiga, go-go plesačice i astrofizičar Stephen Hawking sudjelovat će u showu legendarne britanske glumačke družine Monty Python koja se, više od trideset godina nakon zadnjeg zajedničkog projekta, u utorak vraća na londonsku pozornicu.

 

John Cleese, Michael Palin, Terry Gilliam, Eric Idle i Terry Jones, redom sedamdesetogodišnjaci, obećali su na konferenciji za novinare u ponedjeljak da će predstave, njih ukupno deset, biti spektakularne. "Oduševljen sam i ponosan što mogu najaviti da će biti prilično prljavo", rekao je Eric Idle. S proračunom od 5,6 milijuna eura, predstavu će činiti mješavina skečeva, pjesama i plesova.  "Iscrpljen sam već nakon prve pjesme", našalio se u ponedjeljak Palin (71), nakon dva tjedna intenzivnih proba.

 

Predstavu nazvanu "Jedan otpao, ostala još petorica", u čast šestom članu družine, Grahamu Chapmanu, koji je umro 1989. od raka grla, publika željno očekuje. Ulaznice su već gotovo rasprodane.

 

Televizijska serija "Leteći cirkus Montyja Pythona" prikazivala se na BBC-ju od 1969. do 1974. i prodana je u cijelom svijetu. Njihovi filmovi "Monty Python, Sveti gral" (1975) i "Brianov život" (1979.) također su nezaboravni. Trideset godina nakon "Smisla života", njihova posljednjeg zajedničkog filma iz 1983., britanski komičari najavljuju da će ponovno oživjeti svoje najveće uspjehe. U predstavi će gostovati i astrofizičar Stephen Hawking, no ne zna se u točno kojoj ulozi.

 

Posljednja izvedba 20. srpnja bit će prenošena uživo u kinima širom svijeta i zamišljena je kao njihov konačni oproštaj od vjernih obožavatelja. "Bolje je to učiniti jednom dobro, u Engleskoj, gdje je sve počelo, i nakon toga stati", rekao je John Cleese.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PREDSTAVA, MONTYJA PYTHON, CIRKUS, BBC