A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/david-cameron-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

David Cameron: Imenovanje Junckera je crn dan za Europu | Politika+
Hrvatska

EK: David Cameron: Imenovanje Junckera je crn dan za Europu

Ovaj izbor bi mogao biti crn dan za Europu, to bi moglo oslabiti nacionalne vlade.

Piše: PolitikaPlus

Britanski premijer David Cameron ocijenio je danas da je imenovanje Jeana-Claudea Junckera za predsjednika Europske komisije "crn dan za Europu".

 

"Ovaj izbor bi mogao biti crn dan za Europu", to bi moglo oslabiti nacionalne vlade", rekao je Cameron na tiskovnoj konferenciji nakon europskog summita na kojemu je imenovan Juncker, kandidat PPE-a, stranke europske desnice koja je pobijedila na europskim izborima.

 

Cameron i mađarski premijer Viktor Orban bili su jedini među 28 čelnika koji su glasovali protiv Junckera. Cameron se tijekom čitavog summita borio protiv imenovanja Junckera kojeg je nazvao "neprikladnom osobom" za predsjednika Komisije jer je "čitavog života" bio "u središtu europskog projekta kako bi povećao ovlasti Bruxellesa i smanjio ovlasti država".

 

"Jako sam zainteresirana da Velika Britanija ostane članica EU-a. I dalje ću raditi u tom smislu", rekla je pak Angela Merkel. No njemačka kancelarka je branila izbor Vijeća kojim je "Komisija dobila predsjednika s velikim europskim iskustvom koji će osluškivati želje zemalja članica i parlamenta".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

europska komisija, velika britanija