Zagreb

RAZGOVOR: Bandić sa suradnicima primio gradonačelnika Opatije Ivu Dujmića

'U godini kada slavimo veliku obljetnicu početka turizma u Opatiji, želja nam još više povezati turističku ponudu Zagreba i Opatije.'

FOTO: Zagreb.hr
Piše: PolitikaPlus

U povodu 170. obljetnice od početka organiziranog turizma u Opatiji, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u zgradi Gradske uprave opatijskog gradonačelnika Ivu Dujmića.

U godini kada slavimo veliku obljetnicu početka turizma u Opatiji, želja nam još više povezati turističku ponudu Zagreba i Opatije, rekao je gradonačelnik Dujmić, podsjetivši kako su Grad Zagreb i Grad Opatija 2009. godine potpisali Povelju o prijateljstvu i suradnji.

S obzirom da je Opatija najstarija turistička destinacija u Republici Hrvatskoj, a Zagreb zadnjih nekoliko godina postaje ozbiljna turistička zvijezda, suradnja dvaju gradova treba se što više intenzivirati, rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba.
Dodala je kako je jedna od ideja zajedničke suradnje da se promotivni materijali Grada Opatije distribuiraju u turističkim informativnim centrima u Zagrebu, kao i da se u Opatiji turistima prezentiraju zagrebačke manifestacije, kao što je Advent u Zagrebu: Želimo pokazati da je Opatija, kao i Zagreb, izuzetno zanimljiva turistička destinacija, i to ne samo u ljetnim mjesecima već 365 dana u godini.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, opatija, milan bandić