Hrvatska

GRADONAČELNIK: Andro Vlahušić: Dubrovnik svojom imovinom stvara ekstradobit

'Trenutno pregovaramo sa PBZ-om i Midia grupom vezano za dug koji potražuju od Grada i koji je već sa 261 milijun kuna spušten na 53, a cilj nam je da to dugovanje svedemo na nulu.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

O novostima u upravljanju gradskom imovinom - javnoj garaži na Ilijinoj Glavici, žičari na Srđu i tvrđavi Revelinu govorio je danas na konferenciji za novinare gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić pohvalivši se da Grad Dubrovnik sa svojom imovinom stvara ekstradobit što nikad dosad nije bio slučaj.

"Trenutno pregovaramo sa PBZ-om i Midia grupom vezano za dug koji potražuju od Grada i koji je već sa 261 milijun kuna spušten na 53, a cilj nam je da to dugovanje svedemo na nulu", kazao je Andro Vlahušić. Garaža nije platila svoje obveze prema Gradu Dubrovniku, Javnom poduzeću Sanitat i PBZ-u u ukupnom iznosu većem od 50 milijuna kuna, pa je predložena arbitraža.

Grad Dubrovnik spreman je otkupiti žičaru na Srđu, ukoliko koncesonar ne prihvati prijedlog o plaćanju koncesijske naknade, a planirani prihodi od žičare u idućih 50 godina su oko dvije milijarde kuna. Ne postoji ništa u ovom dijelu svijeta, osim zidina, što generira veći prihod uz malo ulaganje, ustvrdio je Vlahušić te dodao kako će o visini koncesijske naknade odlučivati Gradsko vijeće, možda već kroz mjesec dana, odnosno kada sudski vještak završi dodatne analize.

Što se tiče "slučaja" tvrđave Revelin, u kojoj se nalazi noćni klub, cjelokupni prihod od najma prostora je prihod Grada Dubrovnika. Također, od samog početka zakupac u proračun uplaćuje i postotak od svake prodane ulaznice - 10 kuna po ulaznici u zimskom periodu kada klub pohode najviše Dubrovčani, a tijekom lipnja, srpnja i kolovoza 30 kuna, rekao je gradonačelnik Andro Vlahušić. Dodao je kako taj prihod na godišnjoj razini iznosi oko dva milijuna kuna, dok ukupni prihodi, uključujući onaj od najma prostora agencijama za gala večere, dosežu dva i pol milijuna kuna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dubrovnik, andro vlahušić, imovina grada