Hrvatska

REAKCIJA: Vesna Pusić zabrinuta: Rezultate izbora vidim kao ozbiljno upozorenje birača Vladi

'Svatko tko je u našoj poziciji i ne razumije to kao ozbiljno upozorenje nije dovoljno ozbiljan i odgovoran prema svome poslu.'

Piše: PolitikaPlus

Predsjednica HNS-a i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić izjavila je danas kako su rezultati izbora hrvatskih zastupnika za Europski parlament upozorenje birača vladi da mora početi pokazivati rezultate te nastaviti raditi koncentrirano s jasnim ciljevima i demonstiranim uspjesima.

"Ja to vidim kao upozorenje birača bez obzira na to što su europski izbori jedno, a nacionalni drugo. Svatko tko je u našoj poziciji i ne razumije to kao ozbiljno upozorenje nije dovoljno ozbiljan i odgovoran prema svome poslu", naglasila je Pusić na konferenciji za novinare.

Kao predsjednica HNS-a rezultatom izbora je zadovoljna, no što se tiče liste vladajuće koalicije kaže, lista nije dobila mali postotak podrške (29,93 posto), ali svakako je dobila manje od onog čemu su se nadali.

"25 posto izlaznosti je određena poruka i nadam se da ćemo u budućnosti motivirati veći broj ljudi da izlaze na europske izbore, no to je ipak više nego na prošlim izborima", kazala je Pusić dodavši da je u situaciji općeg razočarenja s politikom dobro što je trend izlaznosti i dalje pozitivan.

Šefica HNS-a čestitala je svim izabranim kandidatima, a za Jozu Radoša, novog europarlamentarca iz redova HNS-a kazala je da je kampanju odradio koncentrirano i posvećeno. "Po rezultatima koje vidimo u cijeloj Europi bit će neobično važno u Europskom parlamentu zastupati jednu uravnoteženu europsku i proeuropsku politiku, a Radoš je idealna osoba da zastupa upravo takvu politiku", naglasila je.

Radoš svoj izbor smatra privilegijom. "To razumijevam samo kao nastavak svog rada za dobro ljudi, svoje zemlje i Europe", naglasio je taj budući europarlamentarac dodavši kako je sve to izazov ali i odgovornost.

Predsjednik Središnjeg odbora stranke i župan Varaždinske županije Predrag Štromar kazao je kako su mnogi priželjkivali njihov pad na izborima te su im podmetali u toj županiji. "To se međutim nije dogodilo, a HNS je stabilan i nema nikakvog raskola", tvrdi Štromar.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

eu parlament, hns, vesna pusić