A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/ljubljanska-banka-nlb-zgrada-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nova Ljubljanska banka u prvom kvartalu poslovala pozitivno | Politika+
Tvrtke

REZULTATI: Nova Ljubljanska banka u prvom kvartalu poslovala pozitivno

NLB je trenutačno u procesu restrukturiranja tijekom kojega bi trebala broj djelatnika smanjiti za 700.

Piše: PolitikaPlus

Nova Ljubljanska banka (NLB) u prva je tri mjeseca ove godine poslovala pozitivno, zabilježivši čistu dobit od 28,6 milijuna eura na razini cijele skupine, a na razini matične tvrtke u Sloveniji 23,6 milijuna eura dobiti, objavila je u ponedjeljak najveće slovenska banka.

"Postigli smo stabilan poslovni rezultat prije odvajanja sredstava za otpise i rezervacije, a taj je rezultat od lanjskog bolji za deset posto", izjavio je direktor NLB-a Janko Medja.


Otpisi i rezervacije za tzv loše kredite i riskantne plasmane na razini cijele skupine NLB u prvom su kvartalu iznosili 21,4 milijuna eura, što je 37 posto manje nego u istom razdoblju lani.

Nova Ljubljanska banka je u prošloj, 2013. godini imala ukupan gubitak od 1,4 milijarde eura, što je pripisano iznimno visokim otpisima i rezervacijama za loše kredite u njenom portfelju iz ranijih godina.

Banku je država, kao sada jedini vlasnik, krajem prošle godine dokapitalizirala s 1,551 milijardi eura, za što je dobila suglasnost Europske komisije, te započela s postupkom njene sanacije i restrukturiranja.

NLB je trenutačno u procesu restrukturiranja tijekom kojega bi trebala broj djelatnika
smanjiti za 700.

"Do sada smo postigli 80 posto tog broja", rekao je u ponedjeljak Medja, dodavši da se radilo uglavnom o tzv. "mekom" smanjivanju broja zaposlenih, temeljenjem prirodne kadrovske fluktuacije i umirovljenja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

POSLOVNI REZULTATI, NOVA LJUBLJANSKA BANKA, LJUBLJANSKA BANKA, BANKE