A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/directv-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

AT&T kupuje najvećeg američkog operatora satelitske televizije | Politika+
Hrvatska

PREUZIMANJA: AT&T kupuje najvećeg američkog operatora satelitske televizije

''Preuzimanje koji će posve izmijeniti američko TV tržište.''

Piše: P/H

Američka telekomunikacijska korporacija AT&T preuzet će za 48,5 milijardi dolara najvećeg operatora satelitske televizije u SAD-u DirecTV.

AT&T je objavio da je ponudio 95 dolara po dionici DirecTV-a, i to manjim dijelom u gotovini - 28,50 dolara, a većim dijelom u vlastitim dionicama.


Kada se cijeni preuzimanja doda i iznos trenutnih dugovanja DirecTV-a, vrijednost ove transakcije penje se na 67,1 milijardu dolara.

Kako bi zadovoljio regulatorna pravila, AT&T, koji također pruža i TV usluge, među ostalim bi trebao prodati oko osam posto svog vlasničkog udjela u tvrtki America Movil meksičkog magnata Carlosa Slima.

DirecTV ima oko 20 milijuna pretplatnika u SAD-u i još približno 18 milijuna pretplatnika u Južnoj Americi, a analitičari procjenjuju da se radi o poslu koji će, uz Comcastovo preuzimanje kompanije Time Warner Cable, posve izmijeniti američko TV tržište.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

time warner cable, comcast, spajanja i preuzimanja, DirecTV, AT&T