Ilijana Grgić

NEIMENOVANI IZVOR : Silenzio stampa na SDP-ov način: Sukob Linić - Milanović ulazi u drugu fazu

Riječki SDP uvrijeđen je najavama šefa stranke da će neposlušne sankcionirati.

Piše: Ilijana Grgić

'Krenulo je zauzimanje rovovskih položaja', tako bi u jednoj rečenici mogli opisati situaciju u kojoj se trenutačno nalaze na jednoj stranici riječki SDP-ovci, a na drugoj Zoran Milanović. Iako je Slavko Linić odlučio da će o svojem viđenju situacije 'propjevati' tek 26.svibnja, ne može se reći da je na djelu 'silenzio stampa'.  

 

Kaže taj riječki SDP-ovac da ukoliko Milanović nakon euroizbora 25. svibnja bude poduzimao bilo kakve statutarne mogućnosti da kazni Riječane – a tu se u prvom redu misli na samog Slavka Linića, ali i Vojka Obersnela i Zlatka Komadinu, riječka ekipa pokrenut će postupak izglasavanja nepovjerenja šefu stranke. 

Prvo je premijer Zoran Milanović u HTV-ovoj emisiji 'Javna stvar' komentirao dramatičan razlaz sa Slavkom Linićem, tada je bez okolišanja zaprijetio da će oni članovi SDP-a koji su 'glasni i podrivaju' stranku, odgovarati nakon EU izbora.

 

- Riječ je o muškarcima, koji se tako ne ponašaju, rekao je premijer i dodao da pritom ne misli na ministre s čijim je radom zadovoljan. A jasno je da ne misli na ministre, koji ne samo da nisu bili glasni, nego su se nakon Linićeve smjene skrili da ih netko ne bi nešto pitao, to najbolje pokazuje kako se u cijelim Banskim dvorima nije našao ni jedan junak koji bi imao hrabrosti doći u emisiju Hrvatskog radija 'A sada Vlada'. Jer tko se smije 'šefu zamjeriti'.

 

- Mi u Rijeci uvrijeđeni smo načinom na koji se Zoran Milanović ophodi prema nama. Ne samo da je Slavko Linić smijenjen nego nam se sada i šalje poruka o tome da ovdašnja baza ništa ne vrijedi i da nemamo pravo braniti sve što smo godinama radili. To je uvredljivo, ljudi su razočarani i pitanje je u kom smjeru će ići podrška Rijeke dalje prema Milanoviću – izjavio je jedan od riječkih SDP-ovaca naravno 'bez imena i prezima' putem Novog lista.

 

Kaže taj riječki SDP-ovac da ako Milanović nakon euroizbora 25. svibnja bude poduzimao bilo kakve statutarne mogućnosti da kazni Riječane – a tu se u prvom redu misli na samog Slavka Linića, ali i Vojka Obersnela i Zlatka Komadinu, riječka ekipa pokrenut će postupak izglasavanja nepovjerenja šefu stranke. 

 

Naime, za takvo što potrebna im je dvotrećinska većina u Glavnom odboru SDP-a, a redovita sjednica je početkom lipnja. A navodno se već lobira da na riječku stranu stane još koja podrška te da se zatražili izvanredna konvencija.

 

No sve je to još uvijek na razini - 'što bi bilo kad bi bilo'.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoran milanović, vojko obersnel, zoran milanović, slavko linić, sdp