Hrvatska

REAKCIJA: Direktor Spačve: Stabilna smo firma i napadaju nas jer je Linić 'oprostio' veći dug drugima!

'Redovito isplaćujemo plaće i poslujemo stabilno.'

Piše: PolitikaPlus

Direktor vinkovačkog drvoprerađivačkog poduzeća "Spačva" Dario Puljiz izjavio je kako je "Spačva" stabilna tvrtka koja normalno posluje te redovito isplaćuje plaće zaposlenicima, a da su sve ostalo što su objavili mediji najvećim dijelom neistine.

To se poduzeće u interesu javnosti našlo nakon objave informacije da je Ministarstvo financija od Spačve kupilo poljoprivredno zemljište koje, prema procjeni Porezne uprave, vrijedi tek oko šest, a plaćeno je 33,5 milijuna kuna

To se poduzeće u interesu javnosti našlo nakon objave informacije da je Ministarstvo financija od Spačve kupilo poljoprivredno zemljište koje, prema procjeni Porezne uprave, vrijedi tek oko šest, a plaćeno je 33,5 milijuna kuna.

Po Puljičević riječima, sva dokumentacija vezana uz predstečajnu nagodbu u "Spačvi" nalazi se na stranicama Fine i, kako tvrdi, jedino je to istina, a sve ostalo su nečija podmetanja.

"Da nije bilo frke s drugima, nitko nas nikada ne bi ni spomenuo", rekao je Puljiz dodavši kako je u prvom planu, kada je pokrenuta predstečajna nagodba, bilo spašavanje oko 600 radnih mjesta u "Spačvi".

"I spasili smo ih. Danas ljudi u "Spačvi" rade i primaju redovito plaću koja je 15 posto veća od prosječne plaće u hrvatskoj drvnoj industriji", navodi Puljiz.

Puljiz, koji tvrdi da ministra financija Slavka Linića osobno ne poznaje, posebice je, kaže, ogorčen na domaće medije koji po njemu, na senzacionalistički način, prilaze temi predstečajne nagodbe u "Spačvi" i prodaji zemljišta državi.

"Ne znam ni tko je zemljište procijenio, niti za koliko ga je procijenio", kaže Puljiz koji je bio suvlasnik "Spačve" sve dok vlasnik većinskog paketa dionica toga, prije Domovinskog rata iznimno jakog i značajnog hrvatskog drvoprerađivača, prije godinu i pol dana nije postao Quaestus fond Berislava Škegre.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prevara, porez, dario puljiz, spačva, financije