Energetika

REZULTATI: JANAF: U prvom kvartalu neto dobit od 19 milijuna kuna

Pritom ostvareni prihodi od transporta nafte povećani su u odnosu na prethodnu godinu za 5 posto.

Piše: PolitikaPlus

Janaf je u prva tri mjeseca ove godine ostvario bruto dobit u iznosu od 23,8 milijuna kuna i neto dobit od 19 milijuna kuna, koje su veće za 4,9 posto od ostvarenih dobiti u istom razdoblju prethodne godine, objavila je danas ta tvrtka.

Ukupni prihodi Janafa u prvom ovogodišnjem kvartalu iznose 110,2 milijuna kuna, što je na razini ostvarenja prethodne godine. Prihodi od transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata iznose 105,2 milijuna kuna i veći su za 1 posto od ostvarenja prethodne godine i za 4 posto od planiranih iznosa.


Pritom ostvareni prihodi od transporta nafte, od 70 milijuna kuna, čine 66,5 posto prihoda iz temeljne djelatnosti tvrtke, a od toga je 89,4 posto ostvareno na inozemnom tržištu. Navedeni prihodi povećani su u odnosu na prethodnu godinu za 5 posto.

Prihodi od skladištenja nafte, u iznosu od 25 milijuna kuna, čine 23,8 posto prihoda iz temeljne djelatnosti. Prihodi od skladištenja derivata ostvareni su u iznosu od 10,3 milijuna kuna i na razini su ostvarenja u prethodnoj godini, a u odnosu na plan veći su za 6,9 posto.

Iz Janafa ističu da je u prvom tromjesečju 2014. godini završen veliki investicijski projekt na Terminalu Omišalj u iznosu od 270 milijuna kuna te se u idućem razdoblju očekuje završetak projekta na Terminalu Žitnjak vezanog uz skladištenje naftnih derivata.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NAFTOVODI, JANAF, POSLOVNI REZULTATI