A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/davor-suker-211.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HNS odustao od kandidature za EURO 2020.: Vlada RH nam je odbila pomoći | Politika+
Sport

NEZADOVOLJNI: HNS odustao od kandidature za EURO 2020.: Vlada RH nam je odbila pomoći

Bez obzira na to, veselimo se Prvenstvu koje će uistinu biti 'EURO za Europu'.

Piše: PolitikaPlus

Hrvatski nogometni savez odustao je od kandidature za domaćinstvo EURA 2020. godine, objavio je u HNS, a kao razlog navedeno je kako Vlada Republike Hrvatske nije odgovorila na službeni dopis HNS-a u vezi kandidature čime nije ispunjen zakonski preduvjet ulaženja u utrku za domaćinstvom.

Vlada nije odgovorila na službeni dopis HNS-a u vezi kandidature za EURO 2020. Takvom odlukom Vlade RH nije ispunjen zakonski preduvjet ulaženja u utrku za domaćinstvom

"Hrvatski nogometni savez obavijestio je UEFA-u kako neće predati kandidaturu za domaćinstvo EURA 2020. Petak 25. travnja posljednji je rok za predaju finalnih kandidatura za EURO 2020. godine koji će se održati u 13 gradova diljem Europe.

Takva ideja čelnika UEFA-e oživjela je želju HNS-a da Hrvatska bude domaćin tog nogometnog spektakla. HNS je od samog početka poštivao sve rokove prijavljujući za domaćinstvo dva grada, Zagreb i Split, te je gradovima pravovremeno proslijedio i svu dobivenu dokumentaciju od strane UEFA-e.

Usprkos potpori oba potencijalna grada domaćina, koji su pokazali želju i volju učiniti što je potrebno za dobivanje domaćinstva, na čemu im se zahvaljujemo, HNS nije mogao zadovoljiti prvi zakonski i UEFA-in uvjet - dobivanje suglasnosti i garancije Vlade Republike Hrvatske.

Nažalost, Vlada nije odgovorila na službeni dopis HNS-a u vezi kandidature za EURO 2020. Takvom odlukom Vlade RH nije ispunjen zakonski preduvjet ulaženja u utrku za domaćinstvom Europskog prvenstva jer Zakon o sportu propisuje kako je za organizaciju takvog događaja nužna suglasnost Vlade RH. Istodobno, to je i osnovni UEFA-in uvjet kako bi kandidatura bila prihvaćena.

Hrvatski nogometni savez, stoga, sa žaljenjem odustaje od kandidature za EURO 2020. jer smo i dalje mišljenja kako bi domaćinstvo takvog natjecanja bila fantastična prilika za promociju Hrvatske i grada domaćina, razvoj sportske kulture i infrastrukture te ekonomski poticaj cijeloj zemlji.

Bez obzira na to, veselimo se Prvenstvu koje će uistinu biti 'EURO za Europu' i duboko vjerujemo da će hrvatska nogometna reprezentacija biti jedan od sudionika tog festivala nogometa", objavio je HNS.

 

Osim Hrvatskog nogometnog saveza, posljednjeg dana za podnošenje završnih kandidatura za domaćinstvo EURA 2020. godine odustali su još i turski, švicarski, te francuski savezi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

euro 2020, nogomet, vlada, hns