A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kazaliste-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Plesna predstava 'Love will tear us apart' na festivalu u Parizu | Politika+
Kultura

KAZALIŠTE: Plesna predstava 'Love will tear us apart' na festivalu u Parizu

Šestu godinu za redom jedno od najpoznatijih paršikih kazališta posvećenih suvremenom plesu, Théâtre de la Bastille organzira međunarodni festival Hors-Serie.

Piše: PolitikaPlus

Plesna predstava "Love will tear us apart" kazališne skupine de facto, u koreografiji Saše Božića i Petre Hrašćanec, gostovat će od 2. do 5. travnja u pariškom u pariškom kazalištu Théâtre de la Bastille u sklopu festivala Hors-Serie.

Šestu godinu za redom jedno od najpoznatijih paršikih kazališta posvećenih suvremenom plesu, Théâtre de la Bastille organzira međunarodni festival Hors-Serie. Festival je okrenut istraživanju i otkrivanju novih formi, a ove je godine prvi put u program uvrštena i predstava iz Hrvatske, izvijestili su iz te kazališne skupine.

"Love will tear us apart" solo je na razmeđi rock koncerta, ispovjedne forme i apstraktnog plesa te prvi dio trilogije Saše Božića i Petre Hrašćanec o odnosu suvremenog plesa i popularne glazbe (Love will tear us apart/Boys don't cry/the_beatles).

"Ljubav" iz naslova prenesena je u ljubav prema samome plesu. Izvođačica, odnosno izvođač, izvodi plesne brojeve, odabrane post-punk i rock ljubavne pjesme, dok se u pauzama saznaju naoko nevažni detalji o nastanku same produkcije.

Petra Hrašćanec je za "Love will tear us apart" nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta 2012., a u Théâtre de la Bastille zamjenit će je mladi plesač Luka Švajda.

"Ovaj je solo izjava ljubavi prema plesu. Izravan i jednostavan, iznenađuje svojom svježinom i spontanom ljepotom. Ljubav je zarazna bolest", ističe se u najavi predstave na internetskoj stranici pariškoga kazališta.

Na festivalu će nastupiti i plesni umjetnici iz Belgije Pieter i Jakob Ampe, Španjolci Teresa Silva i Filipe Pereira te Portugalci Sofia Diaz i Vitor Roriz.

Nakon Pariza Love will tear us apart gostuje na Spider Eventu u Lyonu 18. i 19. travnja, u sklopu velikog europskog projekta Spider Expand.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PLESNA PREDSTAVA, Love will tear us apart, PREDSTAVA, PARIZ